Tuuli Lempa

Tuuli Lempa
Tuuli Lempa on ammattimuusikko, jolla on monipuolinen koulutus ja laaja-alainen työkokemus pianistina pedagogina ja kirkkomuusikkona. Hänen pianonsoitonopettajiaan vuosien varrella ovat olleet mm. Anni Helling, Sävy Nordgren, Elzbieta Guzek-Soini, Raija Kerppo sekä Håkon Austbø. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan mm. Liisa Pohjolan, Konstantin Boginon ja Ilmo Rannan mestarikursseilla.
Aikamme musiikin asemaa hän on edistänyt usein sävellystilauksin ja kantaesityksin. Hän on useiden laulajien ja poikakuoro CCI:n luottopianisti. Kamarimuusikkona Lempa on työskennellyt sello-piano-duona Andreas Hellingin kanssa ja isoissa kamarimusiikkiprojekteissa (mm. Messiaenin Aikojen lopun kvartetto, Crumbin Macrocosmos III:n, Stravinskin septetto, Adamsin kamarisinfonia, Långbackan Mässa i Mångfaldens tid sekä Forcing the Impossible). Norjassa asuessaan (2009-2016) Lempa opiskeli pianonsoiton lisäksi myös sävellystä ja live-elektroniikkaa ja toimi myös äänitaiteilijana. Lempa toteutti live-elektroniset, interaktiiviset äänikulissit tarinankertoja Liv Brita Brodalin kanssa toteutettuun suosittuun produktioon Snøjenta, joka kiersi Norjan kouluja 2013-2014.
Lempa on työskennellyt pianonsoitonopettajana Musiikkiopisto Arkipelagissa, Porvoonseudun musiikkiopistossa ja Årnes kulturskolessa. Takaisin Suomeen muutettuaan hän on kouluttautunut kirkkomuusikoksi Sibelius-Akatemialla kehittäen urkurintaitojaan Markku Hietaharjun johdolla. Hän on toiminut myös kanttorinsijaisena Oslossa ja Turun seudulla.
Tällä hetkellä Lempa työskentelee Taiteen keskustoimikunnan apurahalla. Hän on turkulaisen nykymusiikkiyhdistys What ever Works!in toiminnanjohtaja.