Tomi Satomaa

Tomi Satomaa

Tomi Satomaa lukeutuu ikäpolvensa merkittäviin suomalaisiin urkureihin ja kirkkomuusikoihin. Hän työskentelee tällä hetkellä konsertoivana urkurina, kanttorina Liedon seurakunnassa, kuoronjohtajana sekä urkupedagogina. Konsertit ovat vieneet Tomi Satomaata keskeisille suomalaisille urkufestivaaleille, ja urkusolistina hän on esiintynyt myös useissa Keski-Euroopan maissa sekä Virossa ja Venäjällä. Tomi Satomaan debyyttilevy Ramus virens olivarum (ALBA) ilmestyi syksyllä 2016. Lisäksi hän on tallentanut soittoaan YLE:n kantanauhoituksin. Hän on kantaesittänyt muun muassa Olli Kortekankaan ja Kari Tikan musiikkia. Tomi Satomaan soolokonsertti radioitiin YLE:n toimesta Turun Urkujuhlilta kesällä 2019. Suomalaisen urkutaiteen eteen Satomaa on myös työskennellyt toimiessaan Organum-seuran puheenjohtajana ja Organum-lehden päätoimittajana sekä Helsingin Urkupäivien taiteellisena johtajana vuosina 2016-2019.

Urkupedagogina Tomi Satomaa on kehittänyt varhaisiän urkupedagogiikkaa Suomessa muun muassa ideoimalla ensimmäisen lasten jalkion. Lisäksi hän on luennoinut urkupedagogiikasta useissa yhteyksissä Sibelius-Akatemiassa, urkukursseilla ja Oulun ammattikorkeakoulussa. Satomaan ja Susanne Kujalan valmistama Suomalainen Urkukoulu lapsille (Sulasol) ilmestyi vuonna 2018. Satomaa toimi opettajana POE:n sekä Sibelius Summer Academyn kesäkurssilla 2019.
Tomi Satomaan perustama kamarikuoro Musica Vocale Lieto (aiemmalta nimeltään Paraisten Vokaaliyhtye) on toimintansa aikana noussut pienestä lauluyhtyeestä korkeatasoiseksi kamarikuoroksi. Se on esittänyt musiikkia 1500-luvulta nykypäivään. Pääosin kuoron ohjelmistossa on ollut keskisuuria kirkkomusiikkiteoksia, säveltäjinä esimerkiksi J.S.Bach, D. Buxtehude, H. Schütz, W.A. Mozart ja A. Pärt. Valmiudet työllensä Tomi Satomaa on saanut Espoon musiikkiopistosta, Candomino-kuorosta ja Sibelius-Akatemiasta. Tärkeimpinä opettajinaan uran varrella hänellä on ollut isänsä, musiikkineuvos Tauno Satomaa sekä professori Kari Jussila. www.tomisatomaa.fi Facebook, Instagram, Twitter, YouTube: Organist Tomi Satomaa Pianisti

www.tomisatomaa.fi

Facebook, Instagram, Twitter, YouTube: Organist Tomi Satomaa