Olli Saari

Olli Saari

Olli Saari (s. 1990) on Helsingissä vaikuttava urkuri ja säveltäjä. Parhaillaan hän viimeistelee

opintojaan Sibelius-Akatemian esittävän taiteen koulutusohjelmassa opettajanaan Peter Peitsalo. Aikaisemmin Saari opiskeli urkujensoittoa Ville Urposen johdolla Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin koulutusohjelmassa, josta valmistui musiikin maisteriksi keväällä 2018.

Urkuimprovisaatiota hän on opiskellut Markus Malmgrenin johdolla. Saaren opintoihin on kuulunut myös laajat musiikinteoria- ja sävellysopinnot Sibelius-Akatemian musiikinteorian osastolla. Hän on täydentänyt urkuopintojaan ohjelmistosoitto- ja improvisaatiomestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla Ludger Lohmannin, Erwin Wiersingan, Theo Jelleman, Jeremy Josephin, James David Christien, Monica Melcovan, Hans Ola Ericssonin ja Pieter van Dijkin johdolla. Urkujensoiton A- tutkinnon Saari suoritti keväällä 2021. Ohjelmistoltaan Saari on keskittynyt oman musiikkinsa lisäksi pohjoissaksalaiseen varhaisen barokin urkumusiikkiin ja 1900-luvun ja sitä uudempaan ranskalaiseen urkumusiikkiin.

Olli Saari on konsertoinut kotimaassa soolokonsertein ja mm. vieraillut esiintyjänä Mäntän musiikkijuhlilla ja Turun urkujuhlilla, sekä toiminut continuo-urkurina ja -cembalistina barokkiorkestereissa ja -yhtyeissä.

Olli Saaren sävellystuotanto kattaa urkusävellysten lisäksi piano-, kuoro- ja laulumusiikkia.