Matthias Havinga

Matthias Havinga

Matthias Havinga on konserttiurkuri ja pianisti, Amsterdamin konservatorion urkujensoiton professori, Amsterdamin Oude Kerk -kirkon (suom. Vanha kirkko) liturginen urkuri sekä Amsterdamin Koepelkerkin vuoden 1830 Bätz-urkujen pääurkuri.

Hän suoritti musiikin maisterin tutkinnon Amsterdamin konservatoriossa Jacques van Oortmerssenin johdolla korkeimmilla mahdollisilla arvosanoilla, ja valmistui samasta oppilaitoksesta myös pianonsoitosta, jota hän opiskeli Marcel Baudet’n oppilaana. Hän opiskeli Haagin kuninkaallisessa konservatoriossa kirkkomusiikkia Jos van der Kooyn johdolla.

Matthias on palkittu useissa kansainvälisissä urkukilpailuissa, ja on esiintynyt arvostetuissa konserttisaleissa Euroopassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa.

Matthias esiintyy myös tunnettujen kuorojen ja orkestereiden, kuten Nederlands Kamerkoorin ja Radio Philharmonic Orchestran kanssa. Hän pitää mestarikursseja ympäri maailmaa ja hänen levytyksensä Brilliant Classics -levymerkille ovat saaneet laajaa tunnustusta.

Havingalla on myös suosittu Youtube-kanava. Matthias hallitsee urkujen koko ohjelmiston keskiajalta nykymusiikkiin ja kaikkea siltä väliltä. Hän nauttii myös urkujen yhdistämisestä muihin soittimiin. Havinga on perustanut nokkahuilisti Hester Groenleerin kanssa duon, joka esittää haastavia ohjelmia tälle kokoonpanolle.