Marina Väisä

Marina Väisä

Marina Väisä valmistui Pietarin Rimski-Korsakov-musiikkiopistosta 1999 pääaineenaan piano. Hän opiskeli urkujen- ja cembalonsoittoa Pietarin Konservatoriossa ja valmistui sieltä 2004. Hän opiskeli urkujensoittoa myös Sibelius-Akatemiassa valmistuen 2005.  Väisä jatkoi opintojaan myös Stuttgartissa Ludger Lohmannin johdolla. Väisä on oasllistunut monille mestarikurssseile opettajinaan mm. Ludger Lohmann, Jon Laukvik, Pieter van Dyke ja Kari Jussila.

Marina Väisä on toiminut vuodesta 2009 lähtien Pietarin Pyhän Marian kirkon (“Suomalaisen kirkon”) urkurina ja kirkon konserttien organisoijana. Väisä oli kirkon urkutoimikunnan jäsenenä, joka päätti tilata Urkurakentamo Martti Porthanilta Gottfried Silbermann -tyyliset barokkiurut kirkkoon.

Väisä oli palkintosijoilla kolmannessa ja neljännessä kansainvälisessä Mikhael Tariverdiev -urkukilpailuissa. Jälkimmäisessä hänet palkittiin mm. konserttikiertueella Pohjois-Englantiin.

Marina Väisä on opettanut Pietarin konservatoriossa vuodesta 2005 lähtien ja Pietarin yliopistossa vuodesta 2011 lähtien. Hän esiintyy säännöllisesti koti- ja ulkomailla, niin solistina kuin erilaisten kokoonpanojen jäsenenä. 2012 julkaistiin Marian kirkossa äänitetty CD, jolla Väisä esiintyy yhdessä mezzosopraano Helen Ereemeevan kanssa.