Julia Tamminen

Julia Tamminen

Valko-Venäjällä syntynyt Julia Tamminen työskentelee aktiivisesti konsertoivana urkurina, cembalistina, kanttorina Turun Martinseurakunnassa sekä cembalopedagogina Turun konservatoriossa ja musiikkiopis-tossa. Hän on konsertoinut urku- ja cembalosolistina Suomen keskeisillä festivaleilla sekä ympäri Euroop-paa.

Julia opiskeli urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa professori Olli Porthanin ja Markku Hietaharjun johdolla sekä cembalonsoittoa Anssi Mattilan ja Elina Mustosen johdolla. Sen lisäksi hän opiskeli musiikkitiedettä Pietarin Rimsky- Korsakovin konservatoriossa. Suomen kulttuurirahaston tukemana hän on täydentänyt urku- ja cembalo- opintojaan Amsterdamin konservatoriossa professori Pieter van Dijkin johdolla ja valmis-tui musiikin maisteriksi v. 2008.

Julia voitti toisen palkinnon Alkmaarin kansainvälisessä Schnitger -urkukilpailussa Hollannissa v. 2007 sekä erityispalkinnon barokkimusiikin parhaasta tulkinnasta Mikael Tariverdiev -urkukilpailussa Kaliningradissa v. 2011. Hän toimii perustajajäsenenä vanhan musiikin yhtyeessä Un’altra ondata sekä soitaa FiBO Storia- orkesterin riveissä. Julian sydäntä lähellä on myös kamarimusiikki sekä monipuolinen yhteistyö erilaisten kuorojen ja lauluyhtyeiden kanssa.