Jörg Reddin

Jörg Reddin

Jörg Reddin syntyi 1973 Rostockissa. Hän aloitti urkujensoition opinnot vuonna 1988 ja voitti jo vuonna 1996 ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä Hansa-kaupunkien urkukilpailussa Alankomaiden Elburgissa.

Vuodesta 1997 vuoteen 2001 Reddin opiskeli Hampurin Teatteri- ja musiikkiyliopistossa opettajanaan Schwerinin katedraalin urkuri Jan Ernst. Vuonna 2001 Reddin jatkoi urkujensoiton opiskelua Wienissä Michael Radulescun ja laulua Gertraud Schmid-Berkan johdolla. Reddin täydensi opintojaan vielä vuodesta 2008-2010 Hallessa. Hän on myös osallistunut monille mestarikursseille mm. Martin Sanderin ja Michael Schönheitin urkukursseille ja Maresa Hörbigerin ja Peter Kooij´n laulukursseille.

Reddin on konsertoinut urkurina ja laulanut solistina monissa oratorioesityksissä. Vuonna 2005 Reddin lauloi Salzburgissa kuorosolistina Mozartin Idomeneon konserttiesityksessä, jonka johti Daniel Harding.

Jörg Reddin on työskennellyt kirkkomuusikkona vuodesta 2005 lähtien. Vuonna 2013 Reddin valittiin Arnstadtin Bach-kirkon urkuriksi, kirkon jossa Johann Sebastian Bach oli aikanaan urkurina.