Johann Vexo

Johann Vexo

Johann Vexo syntyi vuonna 1978 Nancyssa Koillis-Ranskassa. Hänet nimitettiin 25-vuotiaana Pariisin Notre-Dame -katedraalin urkuriksi. Pian sen jälkeen hänet nimitettiin myös Nancyn katedraalin Cavaillé-Coll-urkujen Titulair-urkuriksi. Opetettuaan 10 vuotta Angersin konservatoriossa hän toimii nyt urkujensoiton professorina Strasbourgin konservatoriossa sekä Superior Music Academyssa.

Johann Vexo opiskeli urkujensoittoa ensin Christophe Mantoux’n johdolla Strasbourgin konservatoriossa, missä hän opiskeli myös vanhaa musiikkia ja cembalonsoittoa, ja jossa hänelle myönnettiin urkujen Premier Prix. Hän jatkoi opintojaan Pariisin konservatoriossa, jossa hänen opettajiaan olivat Michel Bouvard ja Olivier Latry uruissa, sekä Thierry Escaich ja Philippe Lefebvre improvisaatiossa. Sieltä hän valmistui korkeimmilla arvosanoilla sekä uruista että continuosoitosta, joiden lisäksi hän ansioitui myös soinnutuksessa ja kontrapunktissa.

Johann Vexo on esiintynyt laajasti Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Venäjällä. Hän on esiintynyt vierailevana artistina lukuisilla kansainvälisillä musiikkifestivaaleilla sekä urkukonserttisarjoissa useissa kaupungeissa, kuten Atlantassa, Aucklandissa, Chicagossa, Genevessä, Los Angelesissa, Melbournessa, Montrealissa, Münchenissä, New Yorkissa, Portossa, Pietarissa, San Franciscossa ja Wienissä. Hänen on esiintynyt myös merkittävissa konserttisaleissa, kuten Wanamaker Grand Courtissa Philadelphiassa, Westminster Abbeyssa Lontoossa, Basilica of National Shrinessa Washington DC:ssä, KKL:ssä Luzernissa, Pyhän Marian katedraalissa Sydneyssä, Moskovan konservatoriossa ja Metropolitan Cathedralissa Mexico Cityssä.

Johann Vexo on myös esiintynyt eri orkestereiden ja musiikkiyhtyeiden kanssa. Hänet on kutsuttu opettamaan American Guild of Organistsin urkujensoiton mestarikursseille sekä moniin arvostettuihin oppilaitoksiin (mm. Rice Universityyn Houstonissa, Curtis Institute of Musiciin Philadelphiassa, Michiganin yliopistoon, Folkwang Universitet Essenissä, Aveiron yliopistoon Portugalissa).

Hän on levyttänyt useita CD-levyjä historiallisilla ranskalaisilla uruilla, joista mainittakoon erityisesti JAV Recordings -yhtiölle tehty äänitys Pariisin Notre-Dame -katedraalin suurilla uruilla.

Johann Vexoa edustaa Phillip Truckenbrod Concert Artists, LLC

(www.concertartists.com).

Liitealue